10 de diciembre de 2013

A RITME DE JAZZ I DE BLUES

Bon dia nois i noies, avui us recomanaré uns quants discos per aquells que tinguin curiositat en la música jazz.Per començar mencionarem a Satchmo (Louis Amstrong),


Portada del recopilatori

el recopilatori dels "Hot five and Hot Seven" editat per la companyia Soni és tot un luxe, el so és de primera ja que la masterització va ser realitzada pel productor Phil Schaap, a més a més el recopilatori ve acompanyat d'un llibret on podem assabentar-nos de moltes coses relacionades amb Satchmo la seva forma de pensar i els fenòmens que l'envoltaven en aquella època. Són quatre els cd's que inclou aquest recopilatori i esque el nostre trompetista feliç no parava mai.




El següent recopilatori és sens dubte el de Jelly Roll Morton:Birth Of The Hot, que recull gravacions entre els anys 1926 i 1927, Jelly que evidentment era el líder de la banda tocava el piano i cantava en algunes ocasions una cosa en algunes altres les dos, envoltat sempre de bons músics va saber encaminar les actuacions cap al ragtime i la improvització espontània.




Portada del recopilatori

 
El següent és de l'any 1990 i més tard es va tornar a editar el 2008, el cornetista Bix Beiderbecke un dels pocs que es poden comparar amb el gran Louis Amstrong va fer una carrera increhible, des dels tres anys ja estava fent alguna cosa amb el piano, més tard va allistar-se amb el grup "Los Wolverines" amb qui va fer les seves primeres gravacions.


Portada del recopilatori




 Va ser rebutjat de alguna que altre banda per no saber llegir música però al final va aconseguir tocar en formació de big band, la seva obra mestra és "In a Mist" aquí tocant el piano, després d'això va gravar molts bons temes com "Singin' the Blues", "I'm Comin' Virginia" o d'altres. El recopilatori pronom relatiu, etc.---#---"recull el millor de la seva carrera, es diu "Bix Beiderbecke, vol 1 : Singin' the blues (Columbia).


Ara passem a un saxofonista tenor, Coleman Hawkins, el recopilatori recull gravacions entre els anys 1929 i 1943 i va ser publicat el 2003, sempre va estar acompanyat de grans músics com Lionel Hampton (vibràfon), Horace (piano, arreglos), Freddie Green (guitarra), Gene Krupa (bateria)... hi ha molts temes interesansants.




Portada del recopilatori

Tampoc ens podem olvidar de les dives del jazz com per exemple Billie Holiday, no cal dir res de la seva carrera per què tot i tenir un registre limitat el sentit del ritme i les tonalitats la feien especial, en aquest recopilatori que porta el nom de "The Best Of Billie Holiday" publicat el 2001 per Columbia que compta amb 2 cd's i podem trobardesde els seus grans èxits com "My man" o "Billie's Blues" fins cançons menys conegudes.


Portada del recopilatori

 



Bé doncs això és el que hi ha per avui, espero que us així estat interessant, i com dic sempre, bon dia i molt de ritme.



                                                                                

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Sortida Monistrol

 El Sábado fuimos a Monistrol de Monserrat y estuvimos desayunando y comiendo.  Pasamos un buen día.Estuvimos en la zona del rio  y por el c...