25 de noviembre de 2012

BURNING (2ª PART)



   
Demà dilluns 26 de novembre a les 11 del matí, al programa de ràdio Boca Ràdio"Matí Positiu" i dins la secció de Música recordarem la 2ª part de la història i la carrera discogràfica de Burning, la banda de rock and roll més representativa i llegendària de Madrid.
El 1979 la banda publica el seu segon disc "El Fin de la Década", amb el que aconsegueixen l'èxit massiu a Espanya, gràcies a dues cançons clau en la seva carrera: "Mueve tus caderas" i,sobretot, "¿Qué hace una chica como tú en un sitio como este?", que donaria títol a la película de Fernando Colomo (protagonitzada per Carmen Maura i Félix Rotaeta) on els Burning també hi apareixen i que posteriorment seria versionada per artistes com ara Loquillo. El 1980 publiquen "Bulevard " (que inclou cançons que van incloure a la banda sonora del film "Navajeros" d'Eloy de la Iglesia ) i el 1981 "Atrapado en el amor". Peró els problemes amb les adiccions (principalment amb les drogues), minen l'estabilitat de la banda i fan que el cantant Toño abandoni el grup i marxi a viure fora de Madrid. Pepe Risi i Johnny Cifuentes es fan càrreg del lideratge del grup i tres anys desprès editen un disc que resulta ser clau contra tot pronòstic "Noches de rock'n'roll" (1984), l'últim que graben dins el segell Ocre, abans de fitxar per una nova discogràfica, Victoria, amb el que editarien tres discos més durant la segona meitat dels 80.El 1992 publiquen "En Directo", el seu primer doble àlbum grabat en viu.
Però els fantasmes dels excessos del passat tornen, passant factura amb dues morts tràgiques: la de l'ex-cantant Toño el 1987 i la del guitarrista Pepe Risi el 1997, un mateix dia però exactament amb deu anys de diferència..Johnny Cifuentes, el teclista. es converteix fins ara en l'únic membre de la formació original que segueix dins Burning i segueix publicant nous treballs del grup, després de la mort de Risi. Entre aquests destaca "Dulces dieciseis" (2005), revisió en format acústic de les millors cançons de Burning. Enguany, Editorial Milenio ha publicat "Burning,Veneno del rock", la primera biografia que repassa la història i la carrera musical del grup, batejat en algun moment com "El terror de La Elipa".
Us deixem amb uns vídeos seus.

                   "¿Qué hace una chica como tú en un sitio como este?" ("El Fin de la Década", 1979)

"Mueve tus caderas" ("El fin de la década, 1979)

"Esto es un atraco" ("Noche de rock'n'roll, 1984)
                                           

"Como un huracán" ("Dulces Dieciséis", 2005)


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Sortida Monistrol

 El Sábado fuimos a Monistrol de Monserrat y estuvimos desayunando y comiendo.  Pasamos un buen día.Estuvimos en la zona del rio  y por el c...